Dep’teki AKP’li çekip gitti

DEM Parti Dep Belediyesi Eşbaşkanları, mazbatalarını alıp belediyeye gitti, ancak AKP’li sabık başkan görünmeden çekip gitti.

DEP'TE DEM ZAMANI

DEM Parti Karakoçan Belediyesi Eşbaşkanı Cafer Oğur, mazbatalarını almalarına rağmen henüz belediyedeki belgeleri imzalamadıklarını söyledi. 

Elazığ’ın Dep (Karakoçan) Belediyesi, yüzde 36.82’lik oy oranıyla Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne (DEM Parti) geçti. Eşbaşkan adayları Songül Düzgün ve Cafer Oğur, 2 bin 925 oy aldı. Belediyeye 2014’te kayyum atanmış, yine 2019’daki yerel seçimlerde de AKP, yüzde 48,1 oy oranıyla Karakoçan’da birinci olmuştu. ANF’ye konuşan DEM Parti Karakoçan Belediyesi Eşbaşkanı Cafer Oğur, mazbatalarını almalarına rağmen henüz belediyedeki belgeleri imzalamadıklarını, hukukçuların geride kalanları inceleyeceklerini söyledi. 

HUKUKÇULARDAN SONRA İMZA

Mazbatayı alıp belediyeye gittiklerinde belediye başkanının karşılarına çıkmaya cesaret etmediğini belirten Oğur, şunları ifade etti: “Elimizi sıkmaya bile kalmayıp çekti gitti. Kendi memurlarıyla bize belediyeyi teslim etmek istediler. Tabii ki biz belediyeyi aldık ama asla bize bırakılan borçlarla, bırakılan o yığınla sorunların altına henüz imza atmadık. Bütün her şeyi açığa çıkardıktan sonra imzalayacağız. Öte yandan halkımız bu süreçte eğer haklarına sahip çıkmazsa bunlar yeni nesil bir kayyum sistemiyle saldıracaklar. Halkımız hep uyanık olmalıdır.”